Elektriksiz alanlarda, elektrik elde etmek ve aydınlatma gayesi ile tercih edilen ışık kuleleri alternatif akım jeneratörüdür. Jeneratör su soğutmalı dizel motor ile çalışmaktadır. Aydınlatma ışık kulelerinde yüksek wattlı halojen projektörler yer almaktadır. Aydınlatma Işık kuleleri seyyar ve tekerlekli yapıda olup bir aparat ile uygun araca tutturularak istenilen alana taşınabilir.
Işık kulesi, bir yahut daha fazla yüksek yoğunluklu lamba ve bir direğe sahip olan mobil ekipmandır. Lambalar daima, lambalara güç sağlamak için bir jeneratörle beraber bir treylere bağlanan direğe bağlanır. Lambalar metal durumunda ampullerdir ve jeneratör dizel motorla çalışır. Yeni üretim yapılanlarda LED ile donatılan çeşitler de yer almaktadır. Bununla birlikte akü ile, güneş enerjisiyle ve hidrojenle çalışan çeşitleri de bulunmaktadır.
Güneş ışığına yakın aydınlatma kapasitesi ile sürekli aydınlık alan talebinizi karşılar. Beton döküm işlemleri, yol ve köprü inşaatları gibi aralıksız çalışma gerektiren gece uygulamalarında son derece uygun ve güvenilirdir.
Aydınlatma Kulesi Nerelerde Kullanılır?
Aydınlatma Kulesi, geçici aydınlatma ihtiyaçlarına hızlı çözüm sağlamaktadır. Mobil olma özelliği ile kullanıcılarına kolay kullanım sağlar. Uyumlu olmayan alanlarda ve kötü hava koşullarında, uzak ve engebeli yerlerde ışık kuleleri çeşitli uygulamalarla kendi önemini gözler önüne sermiştir.
Aydınlatma Işık Kuleleri Kullanım alanları:
- Spor aktiviteleri
- Saha aydınlatmaları
- Şantiyeler
- Konser ve Gösteri Yerleri Saha Aydınlatmaları
- Otoyol ve demiryolu sahası
- Doğal afetler
- Özel gösteriler
- Askeri amaçlar
- Kırsal alan
- İnşaat Saha Aydınlatmaları
- Belediye Etkinlikleri
- Açık Hava Etkinlikleri
- Arama ve kurtarma operasyonları
- Sergiler
- Petrol sondaj rafinerileridir.