Bilgi

Inşaat Betonu Sulanmazsa Ne Olur?

Inşaat Betonu Sulanmazsa Ne Olur

İnşaat betonu sulanmaz ya da alternatif metotlarla bakımı yapılmaz ise beton istenen dayanımı sağlayamaz. C30 veya C37 beton sınıfında dökülen beton sulanmaz ise, beklenen dayanımı hiçbir zaman için yakalayamaz. Beton döküldüğünde özellikle 1 hafta veya 10 gün boyunca betonun devamlı olarak nemli görüntüsünü korunmalıdır. Kısacası betonu sulamak beton dayanım için yapılabilecek en etkili yöntemlerden bir tanesidir.

Beton sulanmadığı takdirde betonun yüzeyinin yanı sıra iç kısımlarında da fazla su kaybı yaşanabilir. Su kaybından dolayı betonda çatlaklar meydana gelmektedir. Betonlarda yaşanan çatlama olayını minimum indirmek için beton düzenli aralıklarla sulanmalıdır.  Ayrıca betonlardaki su kaybı betonun mukavemetini ve korozyona karşı dayanımını da düşürmektedir.

İnşaat betonunun sahip olduğu nemi kaybetmeyerek çok uzun ömürlü olması için beton sulaması ihmal edilmemelidir. Bundan dolayı harç sertleşmeye başlar başlamaz ilerleyen günlerde işçilerinin betonu sulaması gerekir. Kısacası betonların bakımı için su çok faydalıdır.

Beton dökümü ve döküm sonrasında gerçekleştirilecek sulama işlemlerin en önemli amacı taze beton kalitesini artırmak, uzun ömürlü olmasını sağlamak ve sağlam yapıların yapılmasını kapsamaktadır.

İnşaat betonunun en önemli ihtiyacı beton döküldükten sonra verilecek olan sudur. Beton dökümü sonrası verilecek olan suyun önemi çok büyüktür. Suyun yanı sıra betonun kürü yani bakımı da iyi şekilde yapılmalıdır. Kaliteli ve dayanıklı betonlar için, betonunuzu en az 10 gün boyunca sabah, öğle ve aksam olmak üzere 1 günde 3 kez sulanmalıdır. Şayet sıcaklık yüksek ise betonun gündüz saatlerinde sulanması daha doğru olacaktır. Sulamaya dikkat edilmediği takdirde betonda rötre çatlakları meydana gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir