Bilgi

Lazer Metrelerin Fonksiyonları

lazer olcum

Günümüzde pek çok alanda tercih edilen lazer metre birçok rahatlık sunmaktadır. Lazer metreler çeşitli mesafeleri ölçerken fazlasıyla hassas bir ölçüm kabiliyeti gösterirler. Bunun sonucunda ölçülecek değerlerin en doğru şekilde saptanması sağlanır.

Lazer metre ürünleri sadece mesafe ölçer olarak kullanım ile sınırlı değildir. Gelişmiş özellikleri bulunan lazer metre ürünleri ile eğim, hacim ölçümleri de rahatlıkla alınabilmektedir. Tek bir alet ile değişik ölçümlerin yapılıyor olması, bu alete olan talebi arttırmaktadır.

Lazer Metrenin Tarihçesi

Teknolojinin her geçen dakika ilerlemesi ile birlikte, lazer metre üretiminin temelleri atılmıştır. Lazer ölçüm cihazları teknolojisinin temelleri 1900’li senenin ilk dönemlerinde Albert Einstein ile atılmıştır. 1960 senesinde ise, lazerle çalışan ilk optik aletin yapılması, bu teknolojinin değişik alanlarda da kullanılabileceğini gözler önüne sergilemiştir.

Tarihte kullanım yapılan ilk lazer metreler 1970’li senelere rastlamaktadır. Bu yıllarda Tayvan ve Japonya gibi ülkelerde lazer ölçüm cihazları hakkında çalışmalar yapılmaktaydı. İmal edilen ilk lazer metreler, kullanım yönünden günümüzdekilerden çok daha basit bir donanıma sahipti. Üretilen ürünlerin satışa çıkabilmesi adına daha fazla gelişmeye ihtiyaç vardı.

1998 senesinde Precaster şirketi tarafından kurulan Ar-Ge bölümü, konuya yönelik ciddi çalışmalar yapmıştır. Yapılan çalışmalara, önemli teknoloji şirketlerinin de sunduğu destekler sonucunda 2008 senesinde ilk lazer metre ürünü satışa çıkarıldı. İlk lazer metreler, sadece uzaklık mesafesini ölçme özelliği taşımaktaydı. 2008 yılından günümüze kadar imal edilen lazer metreler, daha da gelişerek, çok fonksiyonlu bir duruma getirildi. Günümüzdeki lazer metreler, fazlasıyla yüksek bir teknolojinin ürünü olarak, hayatımızı kolaylaştırmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir