9 sonucun tümü gösteriliyor

Show sidebar
12 kw benzinli jenerator
Close

12KW Benzinli Jeneratör

12kw trifaze (380volt) benzinli jeneratör 380 volt sanayi tipi makinelerin düşük ve orta wattlı ürünlerin çalışmasını sağlar. Portatif jeneratör tiplerinden
1kw benzinli jenarator
Close

1KW Benzinli Jenaratör

1kw monofaze benzinli jeneratör, dış aydınlatma, tasarruflu ampül, radyo gibi düşük wattlı ürünlerin çalışmasını sağlar. Portatif jeneratör tiplerinden olan bu
2,3kw benzinli jenarator
Close

2,3KW Benzinli Jenaratör

2,3kw monofaze benzinli jeneratör, vantilatör, dvd oynatıcı, dış aydınlatma, tasarruflu ampül, radyo gibi düşük wattlı ürünlerin çalışmasını sağlar. Portatif jeneratör
2,8kw benzinli jenarator
Close

2,8KW Benzinli Jenaratör

2,8kw monofaze benzinli jeneratör, avuç taşlama, matkap vidalama, vantilatör, dvd oynatıcı, dış aydınlatma, tasarruflu ampül, radyo gibi düşük wattlı ürünlerin
Close

4,5KW Benzinli Jenaratör

4,5kw monofaze benzinli jeneratör televizyon, buzdolabı, fırın, avuç taşlama, matkap vidalama, vantilatör, dvd oynatıcı, dış aydınlatma, tasarruflu ampül, radyo gibi
5,5 kw benzinli jeneratör modeli
Close

5,5KW Benzinli Jeneratör

5,5kw monofaze benzinli jeneratör çamaşır makinası, elektrikli ocak, televizyon, buzdolabı, fırın, avuç taşlama, matkap vidalama, vantilatör, dvd oynatıcı, dış aydınlatma,
Close

6,5KW Benzinli Jeneratör

6,5kw monofaze benzinli jeneratör saç kurutma makinası, kombi, çamaşır makinası, elektrikli ocak, televizyon, buzdolabı, fırın, avuç taşlama, matkap vidalama, vantilatör,
7kw benzinli jenarator
Close

7KW Benzinli Jeneratör

7kw trifaze (380volt) benzinli jeneratör 380 volt sanayi tipi makinelerin düşük ve orta wattlı ürünlerin çalışmasını sağlar. Portatif jeneratör tiplerinden
9,5 kw jeneratör
Close

9,5KW Benzinli Jeneratör

9,5kw monofaze benzinli jeneratör hilti, matkap, taşlama motoru, saç kurutma makinası, kombi, çamaşır makinası, elektrikli ocak, televizyon, buzdolabı, fırın, avuç

Jeneratör Modelleri ve Fiyatları

Jeneratör, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren cihazdır. Buhar motorları, Yanmalı motor ve bir türbinden düşen su enerji kaynaklarıdır. Ayrıca bir elektrik motoru ya da bu çeşit herhangi bir mekanizma, mekanik bir enerji kaynağı olabilmektedir. Genel olarak elektrik enerji, jeneratör rotoru olarak da isimlendirilmiş dönen bir şafttan üretilmektedir. Elde edilen elektrik enerjisi ticari teşkillerde, endüstride ve yaşam alanlarında kullanılmaktadır.

Taşınabilir jeneratör modelleri, açık havada boş zaman aktiviteleri için çok pratiktir. Ayrıca jeneratör ve çeşitleri özellikle elektrik olmayan şantiye gibi alanlarda çalışan müteahhitler ve işçiler bakımından fazlası ile gereklidir. Kategorimizde yer alan jeneratör modellerinden bazıları şiddetli iklim veya hava şartlarının yaşandığı bölgelerde hayat süren insanlar için iyi bir yatırım olabilir.

En iyi jeneratör markaları tarafından üretilmiş olan 1 kw jeneratör modelleri, ev için jeneratör modelleri ve diğer jeneratör modelleri en uygun jeneratör fiyatları ile kategorimizde sizleri beklemektedir.

Jeneratör Nedir?

Jeneratör ne demek? diye soracak olursanız, Jeneratör mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren, motor ve alternatörden oluşmuş makineye jeneratör denilmektedir. Jeneratörler Kimyasal enerjiyi ısı enerjisine, ısı enerjisini mekanik enerjisine dönüştürmektedir. Ayrıca jeneratör mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren elektro mekanik sistemler bütünüdür.

Jeneratör çeşitleri elektrik enerjisi üretimi gerçekleştiren mekanik bir sistem olarak kolaylıklar sunmaktadır. Benzin ve mazot ile çalışan motor yahut alternatör, zaman içinde ürettiği elektrik enerjisi ile bireylerin bütün gereksinimini karşılamaktadır. Yaşam alanlarında, iş ortamlarında ya da elektrik tesisatının bulunmadığı yerlerde, jeneratör çeşitleri insanlara büyük kolaylıklar sağlamaya devam etmektedir. Dinamo bobini, elektromanyetik destek ile beraber indüksiyon çizgilerine paralel olmayan dik hareketle beraber maksimum çalışma performansı çıkarmaktadır. Sürtünme sonucu üretilmiş olan kuvvet, zaman içinde temiz ve devamlı elektrik kaynağına dönüşmektedir.

Jeneratörler Kimyasal enerjiyi  ısı enerjisine, ısı enerjisini ise mekanik enerjiye dönüştürmektedir. Ayrıca mekanik enerjiyi de elektrik enerjisine dönüştüren elektro mekanik sistemler bütünüdür.

Jeneratör Kullanım Alanları Nerelerdir?

Evde, mağaza ve kliniklerde, Aydınlatma ve elektrikli cihazların yedek güç gereksiniminde kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra eğlence, dinlenme alanlarında ve seyyar pazarlarda, Endüstriyel sahada, üretim yerleri ve atölyelerde sıklıkla talep edilmektedir.

NEWTON MAKİNE Jeneratör grubu, yukarıdaki tüm uygulama sahalarının ihtiyacını karşılayacak güçte ve özelliklerde jeneratör gruplarını sağlamaktadır.

Birbirinden farklı Jeneratör Markaları tarafından üretilmiş olan modeller benzin, dizel veya gazyağı gibi sıvıları kullanarak mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürür. Jeneratörler, elektrik altyapısının bulunmadığı ya da sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı yerlerde elektrik elde etmek için kullanılmaktadır.

Jeneratör Otomatik Olarak Devreye Girer mi?

Şebeke yani Şehir elektriği kesildiğinde ya da şebeke Voltajı belirlenen değerler dışına çıktığında, şayet jeneratörünüzün otomatik çalışma donanımı varsa devreye girer. Donanım, Kontrol Kartı şebeke elektriğinin kesildiğini yahut limit dışına çıktığını tespit ederek jeneratörü otomatik olarak çalıştırır ve binaya elektrik sağlar. Bu süre maksimum 8ile 10 saniye arasında gerçekleşir.

Şebeke elektriğinin geri gelmesi ya da normal limitlerine dönmesi durumunda kısa bir izleme süresi akabinde şebekeye döner. Yani, şebeke Voltajının düzgün olduğundan emin olduktan sonra kontrol kartı otomatik olarak yükü jeneratörden alıp şebekeye verir. Daha sonra 3 dakika boşta çalışarak kendini soğutarak durur.

Jeneratör Ne İşe Yarar?

Jeneratör diğer bir ifade ile elektrik enerji kaynağı pek çok işe yaramaktadır. Üretildiği ilk günden bugüne kadar, elektrik enerjisi üreten en iyi jeneratör modelleri, insanların güvenerek kullandığı cihazlardan bir tanesidir. Alternatif akım jeneratörleri ya da doğru akım jeneratörleri, uzun süreli kullanım avantajı sağlayarak kullanıcısına yardımcı olmaktadır. Fosil yakıtla çalışan ve bunu elektrik enerjisine dönüştüren jeneratör modelleri, pratik ve kolay kullanım sunduğu için pek çok alanda kullanılmaktadır. Güç, performans ve kaynak oluşturma noktasında kategorimizde yer alan avantajlı jeneratör modellerini satın alarak çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Elektrik kesintisinde devreye giren modeller en uygun jeneratör fiyatları ile kategorimizde sizleri beklemektedir.

Portatif Jeneratör Seçimi Nasıl Yapılır?

İlk etapta Jeneratör ile çalışmasını istediğiniz cihazları ve makineleri belirlemeniz gerekmektedir. Bu cihazların ve makinaların üzerinde yer alan etiketlerden güçlerini, watt değerlerini toplayınız. Böylelikle ihtiyaç duyulan güç ortaya çıkacaktır.

Newton Makine Jeneratör nominal güçlerine bakarak size uygun güçteki modeli seçiniz. Nominal güç çıkışı 100 m. rakımda ve 25 °C çevre sıcaklığına göre verilmiştir. Her 300 metre de %3,5 ve her 5,5 °C de %2 güç düşmektedir.

Jeneratör alırken motorların start güçleri önemlidir. Mesela elektrik motorlu buzdolabı, klima ve kompresör gibi makinalar çalışmaya baslarken gereken gücünün 2 veya 3 katı fazla güç çekmektedir. Jeneratör gücünü tespit etmek istediğiniz zaman bu özelliği göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Not: Jeneratör seçimi profesyonel testler ve hesaplamalar gerektirir. Satın alma süreçlerinizde Newton Makine Jeneratör ekibi size ücretsiz olarak yardımcı olacaktır. Bunların yanı sıra Jeneratör tercihi yaparken birçok faktörün göz önüne alınması daha doğru olacaktır. Jeneratörün nasıl kullanılacağı, Gürültü seviyesi, Yakıt verimi, tipi ve çalışma suresi gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca Enerji/voltaj kalitesi, portatif yahut sabit yerde çalışma durumu, Kolay çalıştırma ve devreye verme, Güvenilirlik ve kalite, Servis ve yedek parça gibi faktörlerde dikkate alınmalıdır.

Portatif Jeneratör Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Çalıştırmak istediğiniz cihazlar için gerekli gücü belirleyiniz. Jeneratöre aşırı derecede yüklenme sigortasının atmasına ve çalıştırdığınız makinalarda arızaya neden olabilir. Oda, garaj, apartman içi gibi kapalı yerlerde havalandırma mevcut olsa bile jeneratörü çalıştırmayınız. Kapı, pencere açmak, fan yardımıyla havalandırma yapmak ortamdaki karbon monoksit birikimini önleyemez.

Çalıştırmak istediğiniz cihazları direkt olarak jeneratöre bağlayınız. Bunu yaparken uygun kesitte kablo kullanınız. Jeneratörü ıslak ortamlarda çalıştırmayınız ve bırakmayınız, elektrik çarpabilir. Asla ıslak elle jeneratöre dokunmayınız.

Jeneratöre yakıt koymadan önce soğumasını bekleyiniz. Çalışırken ya da sıcakken jeneratöre yakıt ekleme yangına ve yaralanmalara yol açabilir. bu gibi nedenlerden dolayı her yakıt eklendiğinde yağ seviyesi kontrol edilmelidir.

Jeneratörü durdurduğunuzda mutlaka yakıt musluğunu kapatınız. Aksi takdirde jeneratör zarar görebilir. Portatif jeneratör çeşitleri sürekli olacak şekilde maksimum 5 saat çalıştırılmalıdır. Bu çalıştırma sonrasında motorun soğuması için 1 saat çalıştırmamak gerekmektedir

Akülü modellerde jeneratör uzun süre çalıştırılmazsa akü boşalabilir. Motorun yağlanması, uzun yıllar kullanılması ve akünün şarjı için jeneratörün haftada 1 defa çalıştırılması gereklidir. Portatif jeneratörleri kaynak makinası çalıştırmak amacıyla kullanmayınız. Jeneratörü elektrik sisteminize bağlamadan evvel devrenizde, 1 fazlı jeneratörler için 2 kutuplu şalter kullanmalısınız. Ayrıca 3 fazlı jeneratörler için 4 kutuplu şebeke- jeneratör seçici şalter kullanmanız gerekmektedir. Portatif jeneratör çeşitleri ile yaşam destek ünitelerin, tıbbi cihazların ve solunum cihazların çalıştırılması sakıncalıdır. Jeneratör bu cihazlara zarar verebilir. Kesinlikle bu cihazları portatif jeneratöre bağlamayınız.

Benzinli Jeneratörler Nelerdir?

Dayanıklı motor yapısı ve güçlü performansı ile beraber benzinli jeneratör modelleri güvenilir bir biçimde kullanılan çeşitler olarak karşımıza çıkmaktadır. jeneratör ne demek? Ne işe yarar? diye soracak olursanız, öncelikli olarak jeneratör modellerini birbirinden ayırmak gerekmektedir. Tercih ettiğimiz kaliteli jeneratör modelleri ile beraber, daha yüksek performanslı bir enerji elde edebilirsiniz. Benzin gibi güçlü ve avantajlı bir yakıt tecrübesi ile, alternatör ve motor desteği ile beraber mekanik enerjiye dönüştürülür, ısıyı elektriğe çevirir. Benzin yakıtı ile çalışan kaliteli modellerin, güç olarak gerçekten yüksek bir performans ortaya koyduğu bilinmektedir.

Mazotlu Dizel Jeneratör Modelleri Nelerdir?

Dizel motor olarak karşımıza çıkmış ürün modelleri hayatı kolaylaştırmış ve insanların memnuniyet derecesini daha üst seviyelere taşımıştır. İnsanların işini son derece kolay duruma çeviren kaliteli jeneratör çeşitleri ile beraber, sağlıklı ve güvenilir çözümlerin en iyi sonuçlarını alabilirsiniz. Jeneratör nedir, ne işe yarar ve kullanırken size ne gibi avantajlar sağlar? Elbette bu konuda detayları gözden geçirmek ve çalışmalara çözüm amaçlı olarak yaklaşmak önemlidir. İnsanın vazgeçemediği bir enerji kaynağı olan elektrik için, özellikle üretim sonuçları ve memnuniyet yaratan avantajlar buradan takip edilmek durumunda olmalıdır.

Jeneratör Fiyatları

Jeneratör kullanım alanları değiştikçe teknik özellikleri de farklılık göstermektedir. Jeneratör fiyatları ürünlerin özelliklerine ve markalarına göre farklılık göstermektedir. Jeneratör fiyatları dizel ve özellikleri için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yukarıda bahsedilen detaylar konular göz önünde bulundurularak sitemizde ufak bir inceleme yapabilirsiniz. Size en uygun benzinli jeneratör belirleyebilir ya da bizi arayarak detaylı teknik bilgilendirmesinden sonra işinize en uygun dizel jeneratör modelini satın alabilirsiniz.