Bilgi

Fiber Lazer Nerelerde Kullanılır?

Fiber Lazer Nerelerde Kullanılır

Fiber lazer, lazerin endüstride kullanım alanlarının bir türüdür. Fiber lazer, işlem yapılacak herhangi bir malzemenin üzerine lazer ile arzu edilen işaretin bırakılması uygulamasıdır. Fiber lazer makineleri bu uygulamayı, herhangi bir alet veya mürekkep yardımı olmadan bilgisayarla kontrollü lazer ışını aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Fiber lazer makinelerinde, sarf ürününe gerek yoktur ve sayı, barkod, logo, yazı ve benzeri işaretler, bilgisayar yardımı ile üretilmektedir. Bu sebepten dolayı uygulama alanları oldukça esnektir.

Fiber Lazer Süreci Nasıldır?

Fiber lazer makinelerinin çalışma yöntemi şu biçimdedir: lazerin meydana getirmiş olduğu ışık, yararlanmak istenilen ürünün üzerine tesir ederek markalama işlemi uygulanmaktadır. Lazer markalama makinesi kendi içerlerinde kullanım cinslerine göre farklılık göstermektedir. Bu lazerler: CO2 lazerler, Fiber lazerler ve UV lazerlerdir. Lazer markalama işlemi genel olarak, barkodlu etiketler, QR kodlar, seri numaraları, tarih kodları, parça numaraları, logo ve marka ekleme, resim yerleştirme gibi markalama işlemlerini tamamlamak üzere uygulanmaktadır. Ayriyeten, lazer markalama, yüksek derecede sahteciliğin önüne geçen akıllı ve kimlik kartlarının oluşturulmasında faydalıdır. Fiber lazer makinesiyle markalama haricinde, gravür biçiminde derin kazıma ve kesme uygulaması da yapılabilmektedir. Fiber lazerler, en gözde işlemlerinden birisi olan lazer markalama ve çok yönlü oluşu ile meşhurdur. Bu uygulama, alüminyum, çelik, gümüş, altın, pirinç ve öteki metaller, plastik, LED, ahşap, silikon, kauçuk, pleksi, deri, cam ve benzeri ürünleri işaretlemek, derin kazımak ve kesmek amacıyla kullanılmaktadır.

Fiber Lazer Makinesinin Özellikleri Nelerdir?

  • Çeşitli ürünlerin gravür, markalama ve kesme uygulamasının yapılması,
  • Yüksek hız bulundurması,
  • Güç harcamadan ve temas uygulamadan markalama işleminin gerçekleştirilmesi,
  • Yüksek kaliteye sahip olan keskin görüntüleri meydana getirmesi,
  • 300×300 milimetre genişliğinde markalama yüzeyini bulundurması,
  • Dinamik markalama gerçekleştirebilmesi,
  • Markalama sırasında hassas bir biçimde işaret bırakma uygulamasının tamamlanması,
  • Fiber lazer makinelerinin uzun ömürlü ve güçlü fiber kaynağının mevcut olması,
  • Yüksek hacimli üretim gerçekleştirmeyi arzu edenler için uygun bir markalama türü olması,
  • Gücünün ortalama olarak 20W-50W aralığında olması,
  • Tak çalıştır niteliği sayesinde basit kurulum yapılabilmesi.

Sıralanan bu özellikler fiber lazer makinelerinin avantajlı özellikleri arasında yer almaktadır. Bu özellikler sayesinde kullanımında artış meydana gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir