Subasman, aslında Fransızca “soubassement” kelimesinden dilimize geçiş yapmıştır. Yapı eteği ya da üst temel tarzı anlamlara gelen Subasman, oturmalık anlamına da gelmektedir. Fakat bu anlamların yanı sıra subasman, sektörde fazlası ile çok kullanılan kelimelerden bir tanesidir.
Subasman ifadesi için yaygın olan kanı, okunuşundan ve telaffuzundan dolayı oluşmaktadır. Su basma tehlikesini önleyeceği ile alakalı oluşan kanı doğru değildir. Fakat subasman kelimesinin böyle bir anlamı bulunmamaktadır. Subasman binaları ve yapıları su ya da sel baskını gibi durumlar karşısında en iyi şekilde korumaktadır. Oluşabilecek dış etkenlere karşı koruma sağlamasına rağmen salt hedefi ve kelime anlamı farklıdır.
Binalar da subasman yapılması son derece önemlidir. Subasman binanın zemin yüksekliğini araziden ya da yol seviyesinden daha yukarı çıkarmaktadır. Zemin yüksekliği yükselen yapılar olabilecek dış etkenlere karşı korunmaktadır. Subasman perdesi vasıtası ile yapıların zemin kotu, minimum maliyet tutarı ile yol tretuvar seviyesine çıkarılmaktadır. Subasman kelimesi kısaca binaların temel ya da zemin bölümlerini ifade etmektedir. Yapıların zeminlerinin gereksinimlerine göre subasman belirlenmektedir. Yapılan yapılar için subasmanın yapılıp yapılmayacağı mecburi değildir.